dcorin

 

Vad är skillnaden på Spikeball och Roundnet?

Roundnet är namnet på sporten

Roundnet liknar beachvolleyboll, det spelas två mot två och man får passa varandra tre gånger inom laget innan man slår över bollen till motståndarna. Men istället för att slå bollen över ett nät så studsar man den i ett nät, som är riggat som en studsmatta i mitten av spelplanen.

Roundnet kan spelas både som spontanidrott för de som ledsnat på kubb eller på största tävlingsallvar - i USA sänds mästerskapen till och med på TV. Till Sverige kom Roundnet för första gången under 2015, lanserat av dcorin.

Sedan 2009 har det amerikanska företaget Spikeball.com gett sporten Roundnet stor spridning i USA, och nu sedan några år över resten av världen. De sponsrar alla mästerskap i USA och har mer än 95% av marknaden.

Tack vare att företaget lanserade sporten och är ledande på marknaden så kallas sporten ofta för Spikeball i USA.

När produkten kom till Sverige (och Europa) så lanserades den under namnet TriVolle, så vi använde det som namn på sporten i Sverige i början också. Så småningom kommer dock Roundnet att ta över. I augusti 2015 anordnades det första svenska mästerskapet i "TriVolle", ett samarbete mellan dcorin.se och Svenska TriVolleföreningen.

 

Om dcorin.se

dcorin.se drivs av Daniel Corin Stig som själv började spela Spikeball 2014 när han bodde i USA. De som besöker en större park eller en strand i USA kommer garanterat att se folk som spelar, Daniel själv upptäckte det en aprildag i Central Park. 2015 var det första året för sporten i Sverige efter att Daniel fått lov från företaget bakom sporten (spikeball.com) att bli ambassadör och huvudleverantör för sporten i vårt avlånga land.

Till vardags är Daniel VD för företaget The White Label Agency som bygger hemsidor för marknadsföringsbyråer och webbyråer som en underleverantör.

 

Såhär kommer du igång med Spikeball:

1. Lär dig reglerna:
YouTube: How to play

2. Följ Svenska TriVolleföreningen för att se vilka event som är på gång, hitta andra spelare och se sporten växa fram i Sverige:
facebook.com/svenskatrivolle
svenskatrivolle.se

3. Skaffa dig utrustningen från vår webshop . Ett set med allt du behöver kostar 599kr och då ingår 3 bollar (om hunden skulle gilla Spikeball lika mycket som du). Frakt tillkommer med 50kr/set.

Skolor och företag som vill betala mot faktura kan maila till spikeball@dcorin.se istället för att gå via webshopen.

4. Ge dig ut och spela!
I parken, på stranden, i trädgården, i idrottshallen, ...